Thaise voetmassage. Wat is dat nu precies? 

Thaise voetmassage. Wat is dat nu precies? 

Thaise voetreflexologie is een bijzondere effectieve vorm van voetmassage. Bepaalde punten op de voeten komen overeen met een orgaan in het lichaam. Deze punten worden verbonden met een orgaan via zones, meridianen of energiekanalen. 

Als er minder evenwicht in het lichaam voorkomt of bij ziekte, treedt er een blokkade op in de overeenkomstige energiekanaal. Bij voetreflexologie is het de bedoeling dat de blokkades worden opgeheven in het lichaam. Zo kan de energie verder stromen, het natuurlijke evenwicht in het lichaam weer terug komt en meer vitaliteit. De voeten worden gezien als een spiegel van het lichaam (vandaar de term ‘REFLEXologie’). De linkervoet weerspiegelt de linkerkant en de rechtervoet weerspiegelt de rechterkant. 

Zijn bepaalde reflexpunten op de voet gevoelig, betekent dit een gebrek aan evenwicht in het betrokken orgaan/organen. Ziektes maken zich hiermee kenbaar. Thaise voetreflexologie zorgt ervoor dat het lichaam zich in staat stelt om vermogen tot genezing te optimaliseren. Ook kunnen ziektes voorkomen worden.

Aarden doe je met je voeten

Voetreflextherapie wordt al eeuwen toegepast. Primitieve stammen in Afrika en de indianenstammen in Noord-Amerika passen dit al toe voordat dit in het Westen werd toegepast. Er wordt beweerd dat de kennis van het belang van voeten voor behoud van de geestelijke, spirituele en lichamelijke gezondheid werd doorgegeven door de Inca’s aan de Noord-Amerikaanse Indianen. De Indianen geloven dat de geest van de mens met het universum is verbonden via de voeten. De voeten verbinden de mensen met de aarde en met de energie die vanuit de aarde komt en door het lichaam stroomt (‘aarden’).

Vaak ‘zitten’ mensen in hun hoofd. Een Thaise voetmassage zorgt er onder andere voor om meer te ‘aarden’ (dus meer contact te maken met de aarde), waardoor je je meer zen en energieker voelt.

De voordelen voor lichaam en geest

Een voetmassagebehandeling heeft een zeer positieve werking op het zenuwstelsel en de bloedsomloop. Als de bloedcirculatie beter loopt, heeft dat weer positieve gevolgen  voor het vervoer van voedingsstoffen naar de weefsels en op de verwijdering van afvalstoffen uit die weefsels. 

Ook heeft deze behandeling pijnstillende effecten door het vrijkomen van endorfienen in de hersenen. Endorfienen zijn natuurlijke pijnstillers van het lichaam.

Elk lichaamsdeel is met een bepaalde zone met elkaar verbonden door middel van energiebanen (meridiaanbanen). De energie die stroomt door deze meridaanbanen wordt ‘chi’ genoemd.  Door gebruik te maken van druk(puntmassage) kan je de chi beïnvloeden. De  meridianen zijn in twee energieën verdeeld: Yang (mannelijke, actieve, positieve energie) en Yin (vrouwelijke, passieve energie). Als dit in balans is heb je Chi.

Deze Chi (energie) is onze levenskracht. Dat houdt ons in leven. Chi stroomt van het ene orgaan naar het andere orgaan en circuleert.  Een aantal meridianen lopen over de voet en tijdens de Thaise voetreflexbehandeling worden ze automatisch meegenomen. 

Yin en Yang vullen elkaar aan en staan niet los van elkaar. De Chi die door de meridianen stroomt wordt door Yin en Yang beïnvloed. 

Meer weten of Yin en Yang? In mijn volgende blog te lezen.

Tip

Maak gebruik van je massage stempelkaart en ontvang nog een cadeau. De 10e massage is gratis bij Massage Assen.
Voor overige tarieven kijk op https://www.massageassen.nl/tarieven/

Liefs Della

Je bekijkt nu Thaise voetmassage. Wat is dat nu precies?